Work and Travel USA

Заслужава ли си да си студент в България? Вярно е, че повечето от младите хора в България нямат ясна представа какво да правят с живота си. Годините в гимназията минават доста бързо. Броим до дванайсет, две матури и ето ни на прага на живота. И сега на къде?

Голяма част решават да учат висше образование. Избора им е мотивиран от различни причини- за да се гордеят мама и тате, за да имат диплома или по-добре платена работа, за да придобият нови знания и умения, защото само с гимназия не може.

Аз избрах да продължа да уча след гимназията, защото видях шанс да сбъдна една своя мечта – да посетя САЩ . Възможността да пътуваш, докато си студент не е за подценяване. Ако си редовно обучение, имаш възможност да се запишеш за програмата Work and Travel USA и да преоткриеш един нов свят.

Ако си късметлия и прекараш дори едно лято в щатите, след това няма как да се върнеш същия човек. Срещата с напълно нова култура, среда и навици те променят до неузнаваемост. Когато за пръв път взех виза J1 бях най- щастливият човек на земята. Казвам за първи път, защото бях участник в програмата цели 5 поредни години.

Позитивите да си студент и да пътуваш по бригади са безброй (ще ми трябват няколко публикации на тази тема). Нивото на английския ми се подобри значително, ставаш по- самостоятелен, научаваш се да се справяш дори и в невъзможни ситуации. Научаваш се да разчиташ на себе си и преоткриваш качествата си.

Когато си там създаваш приятелства, събираш спомени, намираш любовта. Никой не е застрахован. Нали знаете, че всяко лято има история. Едни от най- скъпите за мен хора, са попаднали в живота ми по време на бригада в Америка.

И черешката на тортата! Имаш право 1 месец само да пътуваш. Изморително да работиш неуморно 4 месеца, но когато стегнеш куфарите и се качиш на самолета за Маями, Мексико или Лас Вегас забравяш за всичко. Всеки голям град отвъд океана има магия, която те очарова и пленява. А ако не сте фен на големите мегаполиси, Ниагарският водопад, Йелоустоун или Йосемити ви зовът. И всичко е на 1 полет разстояние.

Дори, негативно настроените към преживяването, в момента, в който прекарат месец на родна земя, се записват отново за бригада.

Като човек, който има една бакалавърска степен и две магистратури, мога да ви посъветвам: „Учете и пътувайте“. Заслужаваше си всеки семестър. Няма преживяване, което може да се доближи до приключението Лято в Америка! Безценно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: