Майски пикник на Българи в Краков

Мястото на събитието – Парк Zalew Nowohucki

На откриването на почетното консулство на България в Краков, Полша, се зароди идеята за провеждане на традиционен пикник. Поканени бяха всички от Българската общност в Краков. Българи по тези географски ширини има от край време, но идеята е нова по рода си.

Създателската на групата в социалните мрежи „Българи в Краков“ предложи да се съберем всички, които имат желание и да си организираме български пикник. Идеята е да можем да се поопознаем и сближим, както и да обменим опит.

И така, в уречения час и място се събрахме. Хората, които уважиха събитието, бяха около 30. Веселбата се получи типично по български. Слънцето препичаше над водата, а ние запалихме няколко барбекюта и трапезата беше спретната. Имаше, разбира се, и типичната българска огнена напитка специално за наши хора.

Времето, благосклоно към нас, позволи игри на федербал, пиян морков и гоненица. Прекахме на открито цялата събота и се забавлявахме от сърце. Всеки разказа по малко за себе си и за това какво го е довело в Краков.

Обещанието за следваща среща не закъсня и плануванетото започна мигновено. Всички българи, които са в Краков за следващите събития и желаят да прекарат малко време със свои сънародници, са добре дошли.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: