Юнски пикник на Българи в Краков

Снимка от България или …

Публикувах тази снимка в профила ми в социалните мрежи с въпрос дали снимката е от България или не. Отговорите ме изненадаха. По-голямата част от предположенията бяха, че това е фотография от родината. Но историята ни отвежда 1500 км северозападно от България. Мястото на събитието е Краков, Полша.

Гордият собственик на тази мини ботаническа градина сподели, че сам е събирал и аранжирал над 300 вида растения.

Успях да се докосна до този малък рай благодарение на покана за събиране на българската общност в Краков, Полша. За втори пореден път някои от най- активните членове на Facebook групата „Българи в Краков“ решихме да си организираме среща.

Идеята за мястото на събитието дойде от любезния стопанин на тази прекрасна градина – г-н Харизанов. Той ни покани да бъдем негови гости. Предложението се прие единодушно и събитието се случи в отминалия съботен ден. Още с пристигането си останах очарована от безброй многото цветя и дървета в китната градина, където си спретнахме страхотно барбекю.

Спокойствието и реда бяха охранявани от доказал се страж- Арон. Той е породиста, почти 12 годишна планинска овчарка.

Купона течеше с пълна сила. С много смях, забавни истории, малко игрови съзтезания и много вкусна храна неусетно премина съботния ден. В забавлението се включиха малки и големи. Имаше нови запознанства и приятелства, както и идеи за продължението на традицията с юлски пикник на българската общност в Краков.

Благодаря за гостоприемството и милото посрещане на любезния домакин. Приканвам всички, които не успяха да присъстват на майския и юнския пикник, да заповядат на юлския. Традицията продължава…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: