Римини в приключение за един ден

Римини е малко италианско градче, разположено на крайбрежието на Адриатическо море. За мен не беше особенно известна дестинация. Но за кратко успях да се влюбя в този курорт на Адриатическата Ривиера, когато започнах да чета за него преди пътуването, което планирах. Тъй като самолетните билети до Милано бяха на доста неприемливи цени, това ме накара да потърся алтернативен вариант. Така се зароди идеята да посетя Римини. Той се намира в Северна Италия и има население около 150 000 души.

Приключението започна с кацането на летището. Пътувайки от Краков, Полша, не сме минавали през митнически контрол. Летището не е голямо и е добре устроено. Беше лесно с ориентирането и пеша, за около 30 минути, стигнахме до хотела.

Въпреки, че времето не беше благосклонно към нас и обилно ни наваля дъжд, това не ни попречи да се разходим и да посетим някои от забележителностите на града.

Част от плажната ивица на Римини

Градът е опасан с огромна плажна ивица. Краят й не се вижда. И пред теб е само голямото синьо. Обичам морето. А безкрайният златист плаж е само допълнение към този райски пейзаж. Можете да тичате, да събирате миди или просто да се излежавате и мързелувате с часове.

Ако сте любители на историята и разходките ви препоръчвам да посетите Арката на Август Римини или както я наричат местните Arco d’Augusto di Rimini. Разпознаваема от далече, в сърцето на историческия център на града. Данните сочат, че е построена през 27г. пр.н.е. Арката е внушителна със своите 10 метра височина. Това е най-старата съществуваща римска арка. Оградена е с две полуколони. Интересно е, че ако застанете с лице към вътрешността на града, ще откриете изображения на бог Нептун и богинята Рим.

Arco d’Augusto di Rimini

Друга забележителност, която набелязах за моето пътуване беше Италия в миниатюра. Това е изключително популярен тематичен парк. Обиколка на 270 забележителности събрани от цяла Италия и Европа, но в мини размер.

Италиа в миниатюра

И като за десерт едно извънредно предложение. Изключително близко до Римини е Сан Марино и много лесно може да се уредите с екскурзия до там. За съжаление, тази информация стигна до моята личност, когато вече пътувах за следващата ми дестинация Верона. Но винаги има следващ път…

Сан Марино е най-старата република в света, както и една от най-малките държави в света. Тя е основана около 301 година със собствени знаме и герб. Въпреки малките си размери, е подходяща за еднодневна или двудневна екскурзия. Калдъръмени улички ни отвеждат до замъка разположен на върха на държавата джудже.

Има бързи и удобни автобуси почти на всеки час, ако не сте любители на организираните екскурзии. Билетите са 5 евро в посока и можете да закупите от всяко павилионче около гарата в Римини.Тъй като от историческия център на Римини до този на Сан Марино разстоянието е около 25 км, можете също да наемете кола или такси.

Сан Марино

One thought on “Римини в приключение за един ден

Add yours

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: