На път с Дори

В забързаното ежедневие често е много трудно да открием истории, които да ни вдъхновят. На скоро се запознах с едно момиче – Дори. Тя е изключително интересна личност – пътешественик. С напредване на нашето познанство разбрах за нея, че тя също като мен обича да пътува. За мен беше учудащо, че тя не само пътува по света, но го е превърнала в начин на живот.

Изгодно! Но как? „Просто тръгвам от точка А и вървя и вървя.“ Тя пътува пеша. Повечето от Вас биха се шокирали и в главите им веднага изтрелват хиляди въпроси Как? Къде спи? Какво яде? и тн.

Мацката, с раница на гърба и въоръжена с хамак е обиколила Испания. Историите, които ми разказа ме вдъхновиха да се поровя и да видя, че много по света живеят по този начин. Парите, които печели от продажба на ръчно нарисувани картички, са напълно достатъчни, за да се издържа.

На въпросите ми „Как се справяш?“ и „Не те ли е страх да пътуваш сама?“, от отговаря „просто се справяш“. “ Когато попаднеш в ситуация, трябва да притиснеш себе си до ръба, да излезеш от зоната си на комфорт и се получава“.

Запитах се какво би ме накарало и аз да предприема такова пътуване. Опита и преживяването биха били безценни.

… и някъде, в едно от най-потайните места на мозъка ми се зароди тази идея…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: